Transformasjonen av området rundt Hausmannsgate og Storgata skaper nå et naturlig bindledd mellom Sentrum og Grünerløkka, som tidligere har manglet.
Uten transformasjon ville Oslos enorme vekst, målt i antall innbyggere og antall kvadratmeter næringsbygg og bolig, ikke vært mulig. I dag har Oslo 700 000 innbyggere, mens vi 40 år tidligere var 450 000 innbyggere. Byen har vokst med 55 % uten at markagrensen er rørt.
Sentrum er blitt betydelig utvidet
Det er ikke lenger området rundt Nationaltheatret og Stortinget alene som definerer Sentrum. Utvidelsen av byen fra Jernbanetorget til Bjørvika er vårt Sentrum nummer to. Oslo Sentrum var tidligere var definert med en naturlig avslutning ved Hausmannsgate. Utbyggingen av Ankerkvartalet, Tinekvartalet, Sundt-kvartalet, Urtegata og ikke minst fornyelsen av Torggata har strukket sentrumsbegrepet i retning Grünerløkka og Tøyen. Grünerløkka har lenge vært et spennende område, men mer som en forstad til sentrum. Med utviklingen rundt Hausmannsgate skapes nå et naturlig og dynamisk bindeledd mellom Grünerløkka og sentrum, som tidligere har manglet. Utviklingen rundt Hausmannsgate og Storgata gjør dette til et av de mest spennende områdene i sentrum. Pootensial. Når nabolaget i tillegg fylles opp av boliger, studenter og nye kontorbygg, dannes det grunnlag for et livlig gateliv der man plukker det beste fra Grünerløkka og smelter det inn i storbyens sentrumsmiljø.
La oss eksempelvis se nærmere på det ikoniske funkisbygget Storgata 51, som ligger i krysset med Hausmannsgate, mellom Torggata og Storgata. Da Entra overtok bygget for ett år siden fremstod hele 1. etasje som lukket. Vinduene var foliert, inngangspartier var stengt og gardinene var trukket for. Det ble raskt konkludert med at Entras strategi for sentrumsbygg skulle implementeres i Storgata 51: Å åpne byggets første etasje slik at bygget bidrar til å skape liv på gateplan og i nabolaget.
Dynamiske bygulv med liv gjennom døgnet
– DNB Næringsmegling har bistått Entra med å få inn Studieforbundet AOF og Helseetaten som leietakere, hvilket svarer til Entras forventninger om liv på bakkeplan, forteller Tonje Blaker, utleiesjef i Entra. – AOF skal ha undervisning her, det blir åpne dører, lyse glassfasader med siktlinjer til undervisningen, som også vil foregå på kveldstid. AOF passer veldig godt til dette bygget og område, hvor vi trenger aktivitet etter kl. 1700, forteller hun videre. Variasjon i fasadeuttrykk og i førsteetasjenes innhold bidrar til omgivelser som stimulerer og er opplevelsesrike også i gangfart.