Vi konseptutvikler eiendom for å treffe etterspørselen i markedet
Det handler om å synliggjøre eiendommens potensial, bruk- og gjenbruksverdi i dag og for fremtidige brukere. Om å møte morgendagens krav innen bærekraft. Selvsagt i tråd med byggets egenart, stil og historie.
Morgendagens krav og fremtidige leietakeres behov
-Tidligere utarbeidet vi et fengende konsept som fremhevet eiendommens identitet. Gjerne oppsummert i et stilig prospekt som var smykket med en egen logo for bygget. Lenge handlet konseptutvikling om det visuelle. Men dette er bare å røre ved overflaten av hva konseptualisering er i dag, sier Axel F. Meyer, rådgiver i DNB Næringsmegling.
Fleksibilitet
-Vi går dypere og ser på strukturen i bygget, hvordan vi kan gjøre det mest mulig arealeffektivt og fleksibelt. Vi leter etter bærekraftige, langsiktige løsninger som fører til bedre energiregnskap, gjenbruk og bedre brukeropplevelse for de ansatte. Det stilles andre krav til funksjon og utforming i dag enn for ti år siden. Møtesoner, sosiale arenaer og kontorlokaler som samlingspunkt er blitt en viktigere faktor i dag. Felles bruk av samme arealer som øker effektiviteten.
Konsekvensen av å gjøre bygget klart for fremtidige krav er færre totalrenoveringer.
Langsiktig plan er god økonomi
-Gårdeier må ha en langsiktig plan for bygget. Vi anbefaler å dimensjonere bygg og lokaler for fremtidig utvikling. Der man finner riktig balanse mellom renovering, oppgradering og gjenbruk i lys av byggets og beliggenhetens unike kvaliteter. Finne fleksible løsninger som kan tilpasses store så vel som små utleieprosesser. Målet er å treffe de potensielle leietakerne som har størst bruksverdi av eiendommen – og dermed er villig til å betale mest. I dag og i fremtiden.
Hensikten med en langsiktig plan er å unngå å bygge alt på nytt om få år. Dagens endringer i bygg og fasade må med enkle grep kunne tilpasses fremtidige leietakere og videreutvikles. Konsekvensen av å gjøre bygget klart for fremtidige krav er færre totalrenoveringer. Denne måten å jobbe på vil også tilfredsstiller skjerpede bærekraftsmål.
Leietaker må tilpasse seg bygget, ikke omvendt
Det vanlige i vår bransje har vært å tilpasse det enkelte kontorlokalet til ny leietakers behov. Når leieperioden utløper noen år senere, har det ofte vært litt mye riv og kast fremfor fokus på hva som kan gjenbrukes og tilpasses ny leietaker. Dette er ikke bærekraftig, verken for økonomien eller miljøet. -Hvor lenge kan vi holde på slik, spør Meyer retorisk. – I fremtiden vil vi se flere utleietilbud der fleksibiliteten er begrenset til eksisterende struktur. Leietaker må tilpasse seg bygget, ikke omvendt, sier Meyer. Derfor må byggenes struktur gjøres så fleksible som mulig.
Tverrfaglige prosesser
Konseptutvikling av eiendom er bærekraftig og spennende for fremtiden. God konseptutvikling krever markedsinnsikt og gjennomføringsevne. Vi samarbeider med arkitekter, interiørarkitekter og byggfaglige rådgivere. Ved å følge riktig strategi, analysere, konseptutvikle eiendommen og tenke kreativt rundt hvilke leietakere som har størst nytteverdi av nettopp denne eiendommen, kan vi finne de brukerne som passer best til bygget. I dag og i fremtiden.