Fra hovedkontor til Asker International School

– Av Isabella Hedemark

Det viste seg at byggets utforming hadde en løsning som passet godt til skole

 

– Utleiemarkedet for kontor i de mer perifere områdene rundt Oslo er blitt mer utfordrende etter covid. Vi ser at hjemmekontoreffekten har slått tydeligere inn her sammenliknet med mer sentrumsnære områder, sier Jørn Skovly, direktør for utleie i DNB Næringsmegling. Ansatte med lang reisevei velger oftere hjemmekontor. Transporttid er blitt mer utslagsgivende for objekter som ligger i periferien, sier Skovly.

 

Schlumbergers tidligere hovedkontor i Asker

Da Schlumberger/Western Geco flyttet hovedkontor fra Asker til Lysaker i 2021, etterlot de seg et 20.000 kvm stort bygg, som var spesialbygget for oljeserviceselskapets virksomhet. Det tekniske anlegget var av høyeste kvalitet da det stod ferdig i 2009, med stor datakapasitet og strenge krav til ventilasjon, isolasjon og kjøling. Bygget er bredere og dypere enn normale kontorbygg. Store vindusflater og innvendig atrium gir lyse arealer. Etasjeplanene var organisert med cellekontorer rundt store, åpne midtstilte arealer der selskapet hadde laboratorium, teknikk og datahaller. -Det var krevende å finne en ny bruker til et så stort bygg som kunne utnytte dette, fortsetter Skovly.

 

Sterk vekst for Asker International School

Asker International School (AIS) har opplevd en formidabel vekst siden etableringen i 2013, og sprengte kapasiteten i sine gamle lokaler. Da AIS inngikk leieavtalen i Gamle Borgenvei 3 i 2021, hadde skolen vokst fra 39 elever i 2013, til 400 elever i 2022. Dette økte ytterligere til 550 ved innflyttingen i 2023, og med de nye lokalene har AIS fått tillatelse til å utvide skolen ytterligere til 600 elever. -Vi har nemlig tilfang av elever innenfor en ganske stor radius, forteller Robert Browne, rektor i AIS.

-Det viste seg at byggets utforming hadde en løsning som passet godt til skole, sier Browne.  -Store etasjeflater ga gode muligheter for å etablere klasserom. Vi trengte også fine uteområder og parkering. Samtidig går bussen med høy frekvens rett utenfor og det er kun 10 minutters gange til Asker sentrum på gangveier.

-Vi trekker elever fra en stor rekkevidde, fortsetter Browne. Det var høy standard i bygget, og siden vi er en miljøfyrtårnbedrift står gjenbruk høyt på våre prioriteringer. Lokalene kunne tilpasses skolen uten store justeringer i de tekniske anleggene. Vi hadde lett lenge etter nye lokaler. Men fra vi ble klar over mulighetene i Gamle Borgenvei 3 og innledet samtaler med DNB Næringsmegling, tok det bare 18 måneder til faktisk innflytting. Vi fikk til mye på kort tid. Dette hadde ikke vært mulig uten klar kommunikasjon og godt samarbeid mellom utleier, Asker kommune, plan- og bygg, arkitekt, entreprenøren Seltor og megler, sier Browne.

-Etter innflytting har vi fått mange henvendelser fra instanser som er nysgjerrige på prosessen. De må gjerne ta kontakt, avslutter Browne med et smil.

 

Foto: Seltor AS

 

Skole i to av tre fløyer

Asker International School har overtatt 2/3 av det gamle hovedkontoret til Schlumberger. -AIS har i dag en av Askers kanskje flotteste skolefasiliteter, sier Endre Selmar, rådgiver i DNB Næringsmegling. Bebyggelsen består av tre sammenhengende fløyer. Den siste fløyen på ca. 8000 kvm er fysisk skilt fra skolen og er ledig for nye leietakere, med ca. 4000 kvm kontorareal og 4000 kvm produksjons- og lagerareal.

 

Interessert i å leie lokaler i Gamle Borgen vei 3? Les mer

 

Foto: Seltor AS. Biblioteket er ca. 400 kvm stort og i bruk seks dager i uken.

 

Fakta

  • Byggeår: 2009
  • Bygget som spesialbygg for oljeserviceselskapet Schlumberger/Western Geco
  • 20.000 kvm fordelt på 3 fløyer
  • AIS leier fløy B og C
  • Fløy A, med eksponering mot E18, er ledig
  • Eier: Asker HQ Invest AS

 

Foto fasadebilde: Seltor AS

Siste artikler