Meidell AS kjøper Hotel Admiral av DNB Livsforsikring

– Av Isabella Hedemark

Hotel Admiral ligger ved sjøfront i C. Sundts gate med utsikt mot Bryggen, Vågen og Fløyen og i gåavstand til Bergens forretningsdistrikt. Hotellet består av 210 hotellrom og tilbyr konferansefasiliteter i naboeiendommen. Den ca. 10.000 m2 store hotelleiendommen er leid ut til Clarion Hotel Admiral AS, som er en del av Strawberry-gruppen. Overtakelse er 1. september 2023.

 

Meidell – et ledende oppdrettskonsern

-Vi har over tid vært på utkikk etter en prestisje-eiendom i Bergen Sentrum og Hotell Admiral vurderte vi som en unik mulighet. Eiendommen ligger godt plassert både for turist- og forretningsreisende. Transaksjonen passer inn i vår strategi om økt satsing på eiendom. Vi ser frem til å jobbe tett med leietager fremover, uttaler Torbjørn Bøthun, investeringsdirektør i Meidell AS.

 

Meidell AS eier blant annet ett av de ledende oppdrettskonsernene i Norge innen produksjon og eksport av laks til det internasjonale markedet. Hovedvirksomheten er lokalisert i Sunnhordland ved munningen til Hardangerfjorden, mellom Bergen og Stavanger. Hovedkontoret til Meidell konsernet ligg på Onarheim i Sunnhordland.

 

Lokalkunnskap forankret i Norgest største eiendomsmiljø

-Transaksjonen av Hotel Admiral viser hvordan vi jobber tett på tvers av våre kontorer som én enhet, og drar nytte av unik lokalforankring og bredt investornettverk, kombinert med nær tilknytningen til Norges største eiendomsmiljø, sier Jens-Petter Guthus, administrerende direktør i DNB Næringsmegling.

 

-Det var viktig at vi fikk interessentene til å ta flyet over for å befare eiendommen. Det bidro til god dynamikk i budrundene. Til syvende og sist slo nok «liebhaber-effekten» sterkest ut blant de lokale investorene. Vi er veldig glade for at Meidell gjør sin første større investering i næringseiendom i Hotel Admiral, og at det kommer enda en kjøper inn fra andre bransjer her i Bergen, sier rådgiver Gunnar Selbyg og senior rådgiver Marius Lien, i DNB Næringsmegling.

 

Justering av eiendomsportefølje

-Salget inngår i en justering av DNB Livsforsikring sin eiendomsportefølje.  Vi er veldig tilfredse med jobben som ble gjort fra DNB Næringsmegling og Nordic Hotel Consulting som bidro til stor interesse fra både internasjonale, nasjonale og lokale investorer. Denne flotte eiendommen har vært i DNB Livs eie i en årrekke og når vi nå velger å selge er vi tilfredse med å oppnå en god pris ved salget. Vi er fornøyd med at kjøper av hotellet er en lokal aktør og vi ønsker Meidell AS lykke til med videre forvaltning», sier Gro Boge, Administrerende direktør i DNB Næringseiendom.

 

DNB Næringsmegling og Nordic Hotel Consulting har vært selgers rådgivere. Transaksjonen gjennomføres ved salg av 100 prosent av aksjene i selskapet Admiral Hotel Hjemmel AS.

 

Siste artikler