Arm Technologies flytter til nye Teknostallen

KLP bygger ut Teknoparken og har fått en ny stor leietaker
– Av Isabella Hedemark

70% av verdens befolkning bruker ett eller flere av Arm Technologies sine produkter. Arm er en verdensledende produsent av IP teknologi, som brukes i milliarder av enheter verden over, fra sensorer til smarttelefoner og servere.

 

Internasjonal IT-gigant

I dag har selskapet over 200 ansatte i Trondheim, og etablerte nylig et kontor i Oslo. Arm Technologies Norway var opprinnelig NTNU-spinoffen Falanx, som ble kjøpt opp i 2006 for 25 milliarder dollar og skiftet navn til Arm Technologies Norway.

Arm Technologies Norway har inngått leiekontrakt på en etasje som utgjør 6000 kvadratmeter kontorlokaler i Teknostallen i Trondheim.

– Vi vokser og det er en av de viktigste triggerne til hvorfor vi flytter. Vi har vokst oss ut av lokalet, sier norgessjef Kjetil Sørensen i Arm. -Fordelen med Teknobyen er jo at vi har mulighet for å vokse videre. Han forteller at de også ser behov for mer moderne og fleksible lokaler. – I dag er vi over flere etasjer og har team-rom. Vi trenger et mer tilpasset lokale til vår virksomhet. Vi ønsker oss lokaler der det er mer lagt til rette for samarbeid, å innovere og være kreative, forteller Sørensen (ref. artikkel i Adresseavisa 23.03.24).

– Vi er veldig stolte over å ønske et så viktig globalt teknologiselskap med sterk tilstedeværelse i Trondheim velkommen til nye Teknostallen. Falanx hadde faktisk kontor her i den opprinnelige Teknostallen fra 2002 til 2005, og nå ønsker vi dem velkommen tilbake, sier Ruth Hege Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

 

Tilbake til Teknostallen

I sin spede oppstart leide Falanx et beskjedent areal i den vernete delen av dagens Teknostall, som opprinnelig ble bygget for Trondheim Sporveier.

Sammen med teamet i KLP Eiendom har man lyktes med å finne en løsning med Arm der selskapet flytter i to etapper. Den første høsten i år, og resten når byggetrinn 2 er ferdigstilt høsten 2025.

-KLP Eiendom er strålende fornøyd med å få flaggskipet Arm hjem til Teknostallen og Teknobyen, sier Bjørnar Pedersen, som er ansvarlig for utleie i KLP Eiendom Trondheim. -På midten av 80-tallet var Teknostallen en innovasjonshub. Vi skal videreutvikle og nå skape et community og yrende byområde, med liv i og rundt bygget også etter arbeidstid: Trondheims nye innovasjonshub.

 

Miljøbygg med løpebane på taket

-Vi vet at 9 av 10 brukere ønsker å leie kontorlokaler i miljøbygg ved neste flytting. Vi tror betalingsviljen for miljøbygg vil øke. Fra 2026 kommer det få nye kontorbygg inn i markedet, som vil gi miljøbevisste leietagere færre alternativer, sier Hans Norderud. -Teknostallen er et fremtidsrettet miljøbygg fullspekket med moderne teknologi. Vi opplever at det er stor interesse for bygget, som er på hele 47.250 kvadratmeter. Til tross for utfordrende marked og stor konkurranse, så er 100 % av byggetrinn 1 utleid, og 20 % i byggetrinn 2 – der vi i tillegg har vi mange prosesser på gang, sier Norderud.

 

Hans Norderud og Erlend Krogstad i DNB Næringsmegling har vært utleierådgiver for KLP.

 

Foto: Adresseavisa | Fra venstre: Administrerende direktør i KLP eiendom Ruth Hege Falch Havdal, Hans Kr. Norderud og Erlend Krogstad i DNB Næringsmegling, og ansvarlig for nyutleie i KLP eiendom Bjørnar Pedersen..

 

Fakta om Arm

 • Arm (Advanced Risk Machines)
 • Grunnlagt 1990 i Cambridge i Storbritannia som et joint venture mellom Acorn Computers, Apple og Vlsi Technology
 • Verdensledende innen CPU teknologi
 • 99 % av alle smarttelefoner bruker Arm-baserte prosessorer
 • 50 % av alle chips med prosessorer er Arm-basert

 

Fakta om Teknostallen

 • Adresse: Professor Brochs gate 6
 • Areal: Totalt 47.250 kvm fordelt på 6. etasjer
 • Breeam Excellent Platinum Well og energiklasse A
 • Byggetrinn 1: innflytting november 2023 – september 2024
 • Byggetrinn 2: innflytting 2. halvår 2025
 • 200 m løpebane på taket
 • 700 sykkelplasser innendørs + 100 uteplasser

 

Er du interessert i å leie kontorlokaler i Teknostallen? Les mer her eller kontakt rådgiver:
Hans Kr. Norderud, seniorrådgiver  | M: 91661528 | E: hans.norderud@dnb.no

 

 

 

 

Siste artikler