Helseetaten forlenger og utvider leieavtalen i Storgata 51 

– Av Isabella Hedemark

Entra har signert ny ti-års leiekontrakt med Helseetaten på 3 750 kvm i det særpregete funkisbygget i Oslo sentrum. I tillegg til kontorlokalene de allerede disponerer i Storgata 51, utvider Helseetaten leieavtalen med ytterligere en etasje. Hensikten er å samle kontoransatte fra andre lokasjoner, til ett kontorbygg. 

 

DNB Næringsmegling har vært gårdeiers rådgiver i prosessen.   

 

– For oss var det viktig å finne lokaler som legger forholdene godt til rette for økt samarbeid og samhandling. Foruten at vi nå blir samlet i tilstøtende etasjer, vil vi også i langt større grad få kontorlokaler som er tilpasset en mer aktivitetsbasert arbeidsform, sier administrasjonsdirektør Truls Eirik Baklid i Helseetaten. 

 

Storgata 51 er en kontoreiendom på nesten 11 000 kvm fordelt på åtte etasjer, midt i Oslo Sentrum med få minutters gange til Oslo S. Nærmeste trikkestopp ligger rett utenfor inngangsdøren til bygget. Nærheten til kollektivtrafikk var viktig for Helseetaten.  

Dette er et originalt funkisbygg oppført i 1938. Godt bevart med mange unike arkitektoniske elementer i funkisstil slik som store vindusflater, lysgjennomstrømming, god romfølelse og bevegelsesflyt. Den ovale trappeoppgangen med buede vegger som fører opp til et glasstak med naturlig lysinnslipp, er et annet karakteristisk funkistrekk som bidrar til å gi eiendommen sjel. Eiendommen ble totalrenovert i 2013. 

 

Vi gratulerer Helseetaten med flotte kontorlokaler i et unikt bygg, og Entra med en solid og god leietaker. Vi takker partene for fin prosess og samarbeid.  

 

Rådgivere

Jan Vidar Løvsland: jan.vidar.lovsland@dnb.no  916 11 063
Axel F. Meyer: axel.meyer@dnb.no  414 58 120 

 

Kilde: Pressemelding Entra

Siste artikler