Oslo Airport City bygger toppmoderne fabrikk for Grieg Seafood

– Av Isabella Hedemark

Fabrikken vil prosessere laks fra Nord- og Syd-Norge

Oslo Airport City bygger ny videreforedlingsfabrikk for Grieg Seafood på Gardermoen. -Med denne toppmoderne, skreddersydde fabrikken går vi ett skritt nærmere kunden og markedet, sier Erik Holvik, Chief Commercial Officer i Grieg Seafood. -CO2 avtrykket knyttet til frakt av laks fra selskapets produksjon i Rogaland og Finnmark og ut til markedene vil bli betydelig redusert gjennom mer effektiv transport og mer effektiv energibruk, fortsetter han.  

 

Prosjektet, som har en investeringsramme på NOK 130 millioner, er planlagt ferdigstilt Sommeren 2025. I første omgang bygges 5.000 kvm med en årlig kapasitet på 10-12.000 tonn fisk, med opsjon til å øke til inntil 25.000 kvm og kapasitetsøkning til 20.000 tonn på et senere tidspunkt. Det nye anlegget vil skape 50-60 arbeidsplasser.

 

Bærekraftig sjømatkluster

– Dette stadfester våre planer for etablering av et bærekraftig sjømatkluster på Gardermoen, Norges viktigste transport knutepunkt. Vår visjon om å etablere nye næringsklynger står fortsatt, og dette stadfester sjømatnæringens ønske om å etablere seg her, sier administrerende direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City (sitat fra NE)

 

-Vi gratulerer Grieg Seafood og Oslo Airport City med inngått samarbeid og takker for smidig og hyggelig prosess, sier Steinar Frøland og Steffen Finstad i DNB Næringsmegling.

 

Flyplassbyen Oslo Airport City

Oslo Airport City vil bli Norges største, viktigste og mest innovative næringspark med flere tusen nye arbeidsplasser. Beliggenheten rett ved kommunikasjons- og transportknutepunktet Oslo Lufthavn er ideell for enkel logistikk til de europeiske og oversjøiske markedene via lastebil, båt, tog og fly. Dimensjonene er enorme: Totalt over 1 million kvadratmeter næringsareal er planlagt bygget på 1.150 mål tomteareal. Gardermoen er i ferd med å transformeres til et multifunksjonelt, kommersielt knutepunkt for industri, foredling, kongress, bilanlegg, tjenesteyting og rekreasjon. 

Siste artikler