Bane Nor Eiendom kjøper lagerbygg i Jernkroken 16

– Av Isabella Hedemark

Bane Nor Eiendom kjøper Jernkroken 16, et lagerbygg på ca. 9 900 kvm i Groruddalen i Oslo, fra Toten Transport.

 

Eiendommen står på festet tomt, eid av Bane Nor Eiendom, hvor Bane Nor Eiendom nå kjøper tilbake bygget, hvor de også er en av leietakerne. Toten Transport AS forblir største leietaker.

 

– Bane Nor Eiendom er en naturlig kjøper av bygget og vi ser frem til fortsatt godt naboskap og leieforhold, sier Finn Martinsen, CEO i Toten Transport.

 

– Denne investeringen passer inn i Bane Nor Eiendoms portefølje og langsiktige strategi. Som både eiere av tomten og leietakere i bygget, var kjøp av bygget et naturlig steg. Vi eier også en rekke andre eiendommer i området, og med rett mix så vil eiendommene gi verdi til hverandre. Dette er sånn sett en strategisk fin eiendom å eie for oss, sier Morten Stray Floberghagen, Direktør Eierskap og Forvaltning i Bane Nor Eiendom.

 

DNB Næringsmegling har vært megler i transaksjonen. Bane Nor har fått juridisk bistand fra Advokatfirmaet BAHR. Toten Transports juridiske rådgiver er Advokatfirmaet Thallaug.

 

-Den høye etterspørselen etter lager- og logistikkeiendom i Groruddalen har de siste årene løftet leieprisene betydelig og ført til lav ledighet i området, sier rådgiver Frikk Hoven i DNB Næringsmegling. Vi takker Toten Transport og Bane Nor Eiendom for godt samarbeid og fin prosess, og gratulerer Bane Nor Eiendom med kjøpet.

Siste artikler