Funkisbygget i Storgata 51 med ny leietaker

– Av Isabella Hedemark

Seks av åtte etasjer er løst

Entra har signert 10 års leiekontrakt med Plan International, med overtakelse 1. januar 2024. Plan er en global bistandsorganisasjon og skal leie ca. 1000 kvm i det særpregete funkisbygget. Tidligere har DNB Næringsmegling bistått Entra med å få inn Studieforbundet AOF og Helseetaten som leietakere i totalt 5 etasjer i det 8 etasjer store bygget. 

 

Storgata 51 er en kontoreiendom på nesten 11 000 kvm som ligger midt i Oslo Sentrum, i krysset Storgata og Hausmanns gate. Nærmeste trikkestopp ligger rett utenfor inngangsdøren til bygget, få minutters gange til Oslo S. 

 

Original funkis

Det originale funkisbygget ble oppført i 1938 etter inspirasjon av Skansen og Ekebergrestauranten, som begge ble bygget på slutten av 1920-tallet. Det er ikke mange store gjenværende funkisgårder igjen i bybildet i Oslo, og dette er en av de best bevarte. Eiendommen ble totalrenovert i 2013. 

 

Den bueformede fasaden er dekket av vinduer som står så tett og er så store som datidens nyeste byggeteknologi tillot. Lysgjennomstrømming, god romfølelse, siktlinjer og bevegelsesflyt er prinsipper ved funkisstilen som gir dette bygget varige kvaliteter. Den ovale trappeoppgangen med buede vegger som fører opp til et glasstak med naturlig lysinnslipp, er et annet trekk som er karakteristisk for funkisstilen. 

 

Vi gratulerer Plan Internasjonal med nye, flotte lokaler i et unikt bygg, beliggende i et spennende område i utvikling, og Entra med ny og solid leietaker. Vi takker for godt samarbeid.  

 

Trappeoppgang i original funkis

 

 

 

Fasadebildet er en illustrasjon.

 

 

 

 

 

Siste artikler