IKEA åpner dørene i Vinkelgården

– Av Isabella Hedemark

-Kundene handler på et annen måte i dag, og vi ønsker å være nærmere der mennesker lever, bor, jobber og reiser, sier Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge. -Majorstuen er ett av de største knutepunktene i Oslo. Vinkelgården er perfekt med sin attraktive lokasjon. Vi er ekstremt stolte over å åpne forretning her og i et ikonisk bygg som Vinkelgården, sier Aaby.

 

Vinkelgården

Det ca. 270 kvadratmeter store lokalet har en 50 meter lang glassfasade vendt mot et yrende gateliv og 12 millioner forbipasserende årlig.

 

IKEA Majorstuen

-Med IKEA på Majorstuen gjør vi det enda enklere for Oslo-folket å møte oss. Vi ønsker å gi kundene flere alternativer. IKEA Majorstuen har en stor kjøkken- og garderobeutstilling og er IKEAs femte planleggings- og bestillingspunkt på Østlandet. -Dette er en mellomting mellom varehus og online-handel, sier Aaby.

 

Lokalene huset tidligere en DNB bankfilial og DNB eiendomsmeglerkontor, som nå samler virksomheten i de to øvre etasjene i samme bygg.

 

Utadrettet konsept

-Det var viktig for DNB å fylle handelsarealene med en solid aktør og et attraktivt konsept som skaper liv og dynamikk på gateplan. IKEAs nye planleggings- og bestillingspunkt er et spennende tilskudd til området og vi er veldig glade for å signere med IKEA, sier Endre Selmar, megler i DNB Næringsmegling som har vært rådgiver for utleier i prosessen.

 

-DNB har fått mange positive tilbakemeldinger fra nabolaget som er glade for at IKEA overtar de attraktive lokalene, forteller Jørn Skovly, direktør for utleie i DNB Næringsmegling.

 

I samme bygg

Både IKEA og DNB ser det som positivt å være lokalisert i samme bygg. Mange av DNB Eiendomsmeglings kunder ønsker å kjøpe nytt kjøkken, garderobe eller møbler til sin nye bolig. Ofte trenger de også lån for å finansiere handlene.

 

-Samarbeidet med DNB Næringsmegling og DNB har vært utmerket gjennom hele prosessen og vi ser frem til fortsettelsen, avslutter Aaby.

 

-Vi gratulerer IKEA med ny butikk med fantastisk beliggenhet i Vinkelgården på Majorstuen, utleier med attraktiv leietaker, og takker partene for godt samarbeid og fin prosess, avslutter Selmar og Skovly.

 

IKEA Norge på verdenstoppen

IKEA Norge er på verdenstoppen i salg av kjøkken globalt, og på Europatoppen i salg av hjeminnredning – kun slått av IKEA Sveits.

 

Foto, fra venstre: Vivi Adielson, market development leader IKEA Norge. Carl Aaby, adm. dir. IKEA Norge. Endre Selmar, rådgiver DNB Næringsmegling. Henrik Lien, eiendomssjef i DNB. Stig Tore Frandsen, fagleder i DNB.

Siste artikler